Businessclub geniet in Dublin

03 mei 2012

Vrijdag 20 april vertrokken een aantal leden van de Businessclub voor een lang weekend naar Dublin. Een trip met heel veel lol en gedenkwaardige momenten.
 


 

Om half zeven werd er verzameld in het stadion waarna met de bus van Oostenrijk Tours de eerste etappe naar Schiphol werd ingezet. Een korte en voorspoedige vlucht bracht het gezelschap naar de Ierse hoofdstad waar direct na de landing een rondtoer per bus door Dublin volgde. Gidse Mia vertelde in anderhalf uur allerlei wetenswaardigheden over deze interessante stad die zijn gouden tijd kende in de 18e eeuw. De toer eindigde in de Guinness Storehouse. Het museum van Ierlands beroemdste bierbrouwerij waar, na een heerlijke lunch, een uitleg volgde over de geheimen van het donkere bier. In de 360* pub hoog boven in de toren kon men vervolgens genieten van een pint Guinness en het prachtige uitzicht over Dublin, de Ierse zee en de bergen rond deze stad. Vervolgens ging het richting het Ritz-Carlton Powerscourt Hotel. Een werkelijk schitterend 5* hotel in de renaissance stijl, voorzien van alle denkbare luxe en prachtige kamers en met uitzicht op de Wicklow mountains, de tuin van Ierland. Nadat iedereen was ingecheckt en zich had opgefrist volgde een welkomst borrel en een overheerlijk diner, klaargemaakt door de koks uit de keuken van Gordon Ramsay. Tot in de kleine uurtjes werd deze eerste dag vervolgens in de hotel-pub “McGillis” afgesloten.
 


 

De tweede dag stond de Wicklow Tour op het programma, een tocht door het prachtige gebied van de Wicklow mountains. De eerste etappe ging naar Glendalough, een van Ierlands belangrijkste monumenten uit de kerkelijke geschiedenis. In de zesde eeuw door St Kevin gesticht en gelegen in het prachtige dal van de twee meren “Gleann Dá Locha”. Na een heerlijke wandeling rond een van de twee meren werd de rit voortgezet naar de Avoca wolweverij waar men een uitleg kreeg over deze oude Ierse traditie en de beroemde schapenwollen plaids kon kopen. Het bij de weverij gelegen restaurantje was binnen de kortste keren door zijn voorraad witte wijn heen! Hierna volgde een korte rit naar Bray aan de Ierse kust waar in een visrestaurant de lunch werd genoten. Een laatste ritje bracht het gezelschap weer terug naar het hotel waar men zich kon voorbereiden op de Hooley Night in Ierlands hoogstgelegen pub Johny Fox’s. Tijdens de Hooley Night kon men genieten van een 3-gangen diner en optreden van een authentieke Ierse Folk-band en Ierse dansgroep. De avond was al zeer gezellig maar toen de band een Engelse versie van Mooi Volendam (Lyrics; Wim Biesterveld) inzette kon het feest helemaal niet meer stuk. Uit volle borst zong men het refrein mee. Moe maar voldaan werd de weg terug naar het hotel weer ingezet. Als herinnering kreeg men overigens een speciale Fc Volendam CD van de Folkband mee.
 


 

Op zondag stond de Dublin Treassure Hunt op het programma; een puzzeltocht langs Dublins highlights en interessant punten.De groep was onderverdeeld in 7 teams die allen een passende naam kregen. Zo waren er bij de dames de ‘golden girls’, ‘Fabulous Fifties’ en ‘Mooi Volendam’. De heren gingen rond als ‘Old boys network’, ‘Building society’, ‘Paperwork’ en ‘Outlaws’. Hoe wel als grapje opgezet droop als snel de spanning en het fanatisme van de gezichten. Na een tocht van een kleine twee uur trof men elkaar weer in het sfeervolle restaurant Cafe en Seine waar  de KBK-mannen van Buildingsociety als winnaars uit de bus kwamen. Dit overigens zeer bekritiseerd door de Outlaws omdat men er vast van overtuigd was dat de jury was omgekocht door de ‘bouwmaffia’. ’s Avonds bij het galadiner kon Jan Zwarthoed (pom) het dan ook niet nalaten om nog eens stevig van leer te trekken tegen deze vermeende malversaties. Na het diner werd de dag vanzelfsprekend in Mc Gillis afgesloten. Een daar aanwezige groep Amerikanen wist meteen waarom Volendam het beroemdste dorp van Nederland was.
 


 

De maandagochtend was ter vrije besteding en het genieten van alle luxe van het hotel en de prachtige tuinen. De trip werd afgesloten met een laatste heerlijk lunch en hierna ging het naar Dublin Airport voor de terugvlucht en de veilige thuishaven. Na een hartelijk afscheid bij het stadion ging ieder zijns weegs vol met herinneringen aan een memorabel weekend.

Eerstvolgende activiteit

dinsdag 14 november 2017 - Algemene Ledenvergadering 2017

Contractondertekeningen

Sponsorcontract keepershandschoenen.nl ondertekend bij FC Volendam - PSV